Nieuws

Sterke verbetering karkaskwaliteit

Om de genetische vleesaanzetcapaciteit zo optimaal mogelijk te maken, introduceerde Boerenbond Deurne eerder dit jaar de Vitamax FIX vleesvarkensvoeders. Met name resultaten met betrekking tot bevleesdheid en spekdikte zien er opvallend positief uit, zo blijkt.

Praktijkresultaten 

Met de inzet van de Vitamax FIX vleesvarkensvoeders streeft de Boerenbond naar het bereiken van een optimale jeugdgroei en een uniforme vleesgroei over het gehele traject tot de slachtdatum. Volgens de mengvoederproducent schakelen steeds meer varkenshouders over op de Vitamax FIX voeders. "De praktijkresultaten van deze speciale voerlijn zijn dan ook bijzonder goed. Met name de uitstekende bevleesdheid (ruim 1 mm extra spier) en een lagere spekdikte ten opzicht van het sectorgemiddelde zijn opvallend."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.