Nieuws

Goede prijzen in uienpool Agrifirm

Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om in de Agrifirm uienpool naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren. Over de poolleveringen is een gemiddelde verkoopprijs gerealiseerd van 21,2 cent.

Bewaarvergoedingen

Door de bewaarvergoedingen loopt de poolprijs voor levering in 2010 op van 19,9 cent in januari tot 27,7 cent in de eerste week van juli. Voor leveringen met Eurep Gap certificaat ligt de eindprijs net als in 2009 nog € 0,10 hoger. Leden van Agrifirm ontvangen hiernaast nog het ledenvoordeel van € 0,60 per ton.

Vlakke uienhandel

De uienhandel vertoonde van oktober tot december een vrij vlak verloop. Het vertrouwen in een goede markt moest duidelijk nog groeien. In het voorjaar was er sprake van een turbulente markt. De prijs liep op door de krappe voorraadpositie en de goedlopende export. Nederland, als grote exporteur van uien, was in staat om in te springen op de tekorten elders in de wereld. Gedurende het voorjaar is de prijs weer teruggezakt en de allerlaatste luchtgekoelde uien in juli moesten voor een veel lagere prijs weg. Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om, in de pool, naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.