Nieuws

Nieuwe editie Kwin-Veehouderij

Het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (Kwin-Veehouderij) is onlangs verschenen. Deze jaarlijkse uitgave van Wageningen UR Livestock Research bevat statistische prijsinformatie over veehouderijbedrijven en normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen.

Informatie

Kwin-Veehouderij bevat belangrijke informatie voor de sectoren melkvee, vleesvee, geiten, schapen, paarden, varkens, pluimvee, nertsen en konijnen. De prijzen in het boek zijn exclusief BTW. De uitgave leent zich voor verschillende doeleinden. De normen geven inzicht in de hoogte van de prijzen op middellange termijn. Bij de normen staat een toelichting over de inhoud, de wijze van berekening en de bron van de gegevens. De normen zijn een richtlijn, maar hebben wel een breed draagvlak omdat ze zijn afgestemd met afgevaardigden uit de sectoren. Afhankelijk van de ideeën van de ondernemer en het bedrijf waarvoor wordt begroot, zijn de gegeven normen aan te passen.

BedrijfsWijzers

Voor alle dierlijke sectoren is een saldoberekening beschikbaar. Om saldo-berekeningen voor de veehouderij te maken, heeft Wageningen UR Livestock Research diverse BedrijfsWijzers beschikbaar. Deze berekenen, afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie, het saldo of netto-bedrijfsresultaten. De BedrijfsWijzers werken met de normen uit KWIN-Veehouderij. De normen en prijzen zijn geschikt als basis voor planning- en evaluatiesystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.