Nieuws

CZAV: voorschotprijzen graanoogst 2010

CZAV heeft de voorschotprijzen per 1.000 kilo vastgesteld voor de graanoogst van 2010. Voor maaltarwe, biscuit/zomer/BAK tarwe en voor brouwgerst wordt een prijs uitgekeerd van 155 euro per ton. De prijs voor voergerst en voertarwe is vastgesteld op 150 euro per ton.

Dagprijzen

Telers van triticale krijgen een voorschot van 140 euro per ton uitbetaald. Voor maalgerst geldt een prijs van 120 euro per ton en voor koolzaad ligt de prijs op 300 euro per ton. Naast de voorschotprijzen kan er ook worden afgerekend op dagprijzen voor bijbehorende kwaliteiten.

Eiwittoeslag

De voorschotprijzen zijn exclusief BTW en vormen een afgeleide van de huidige marktprijzen. Een eventuele eiwittoeslag op baktarwe bij een hecolitergewicht boven 76 kilogram en een eiwitgehalte boven 12,5 procent wordt aan het eind van het seizoen bij de definitieve afrekening afgewerkt. Voor partijen tarwe en gerst geleverd na 17 augustus kan een afwijkend voorschot gelden als de kwaliteit daartoe aanleiding geeft. CZAV brengt verder geen pool- of bewaarkosten in rekening. Voor niet- gecertificeerde granen wordt 7,50 euro per ton minder uitbetaald dan voor gecertificeerd graan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.