Nieuws

Met ingang van 30 augustus 2010, plaatst het PDV iedere maandag een bericht op haar website met de RASFF meldingen voor diervoeders van de voorafgaande week.

Waarschuwing

In de Algemene Levensmiddelen Verordening (Vo. (EG) nr. 178/2002) is vastgelegd dat er een systeem voor snelle waarschuwingen moet komen en dat exploitanten van diervoederbedrijven de bevoegde autoriteit moeten informeren indien zij kennis hebben van diervoeders die niet voldoen aan de voeder-/voedselveiligheidsvoorschriften. Ook als een exploitant sterke vermoedens heeft dat een diervoeder onveilig is moet de bevoegde autoriteit, de VWA, worden geïnformeerd. In de Meldwijzer levensmiddelen en diervoeders geeft de VWA aan wanneer een onveilig diervoeder moet worden gemeld en wanneer niet.

RASFF

Meldingen van de diverse bevoegde autoriteiten in de lidstaten, van de Commissie en van EFSA, worden verzameld en na een beoordeling geplaatst in het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) een interactieve database met meldingen van onveilige diervoeders en levensmiddelen. Via deze database kan iedereen inzien voor welke producten er meldingen zijn uitgegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.