Nieuws

Ondernemers willen geen bezuiniging op innovatie

In de huidige economische situatie moet er voor miljarden euro's worden bezuinigd. Tweederde van de ondernemers vinden dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn, zo blijkt uit een peiling van het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.

Stimuleren

Om de begroting van het demissionair kabinet op orde te krijgen moet 3,2 miljard euro worden bezuinigd. Toch hoopt tweederde van de ondernemers dat de overheid juist in ondernemerschap zal investeren. Belastingverlaging op inkomsten en winst is daarbij de maatregel die door 57 procent wordt genoemd om ondernemerschap te bevorderen. Ook minder regels, bijvoorbeeld afschaffing van de VAR, wordt vaak genoemd (56 procent).

Bezuinigen

Bezuinigingen op innovatie houden veel van de ondervraagde ondernemers, met name de recent gestarte, liever buiten schot. En als er toch bezuinigd moet worden dan liever op stimuleringsmaatregelen op het gebied van bijvoorbeeld milieu (vindt 46 procent).

Ondernemerspanel

Het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel telt zo´n 7.000 leden, die op uitnodiging lid zijn geworden. Per jaar krijgen zij 6 tot 10 uitnodigingen om deel te nemen aan online onderzoek. Bijvoorbeeld over de KvK-producten en -dienstverlening, of over actuele onderwerpen zoals wetswijzigingen, belastingen, de economische crisis en andere ondernemersvraagstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.