Nieuws

Op 8 november loopt de verordening betreffende toevoegingsmiddelen voor diervoeders af. Toevoegingsmiddelen waarvoor op dat moment geen zogenaamd herautorisatiedossier is ingediend, worden op korte termijn van de markt gehaald.

Verordening

Eind 2003 is de Vo. (EG) nr. 1831/2003 betreffende toevoegingsmiddelen voor diervoeding gepubliceerd. Hierin werd aangekondigd dat uiterlijk zeven jaar na inwerkingtreding van de verordening, een aanvraag voor vernieuwing van de toelating moet worden ingediend. Deze periode loopt af op 8 november 2010. Toevoegingsmiddelen waarvoor op dat moment geen herautorisatiedossier is ingediend, worden op korte termijn van de markt gehaald. Naar verwachting zal er wel een uitverkooptermijn volgen.

Storm

Het loopt op het moment storm met nieuwe dossiers, meldt het PDV. Zowel bedrijven als brancheorganisaties proberen vóór de deadline zoveel mogelijk dossiers in te dienen. Hoe zo'n dossier er moet uitzien is vastgelegd in Vo. (EG) nr. 429/2008.
Voor producten waarvoor niet tijdig een herautorisatie is aangevraagd, mag nadien wel via de ‘normale' toelatingsprocedure een vergunning worden aangevraagd. De aanvragen worden dan beschouwd als aanvragen voor een nieuwe toelating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.