Nieuws

Volgens de begroting van het Productschap Vee en Vlees voor 2011 wordt ongeveer 2 miljoen ingeteerd op de reserves. Door enkele toegenomen activiteiten zijn op verzoek van de sector de verwachte uitgaven voor 2011 gestegen naar 16,2 miljoen euro, dat is 700.000 euro hoger dan in 2010.

Tarief

Iedere sector betaalt aan het Productschap Vee en Vlees voor dat deel van de activiteiten dat voor die sector van belang is. Gelet op de SER-richtlijnen heeft het PVV-bestuur besloten dat de komende jaren wordt ingeteerd op de reserves. Om deze afbouw mogelijk te maken wordt een tarief geheven dat lager ligt dan het kostendekkende tarief. Uitzondering hierop is de kalversector die het ontstane tekort van voorgaande jaren nog moet aanvullen.

Uitgaven

De uitgaven zullen stijgen in 2011 door onder andere de verhoging van het budget voor afzetbevordering in de kalversector. Ook de uitgaven voor het veeziektefonds liggen hoger omdat de jaarlijkse kosten toenemen. Verder wordt extra geld gereserveerd voor gezondheidsprojecten in de kalver- en schapensector. Hiertegenover staan wel weer lagere uitgaven voor het apparaat door lagere personeels-, automatiserings- en bureaukosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.