Nieuws

Het bestuur heeft besloten dat vanaf januari 2011 VoederWaarde.nl open is voor nieuwe toetreders. Intussen is het bestuur verheugd dat Rijnvallei Diervoeder heeft aangegeven te willen toetreden tot VoederWaarde.nl. Rijnvallei zal per 1 jan 2011 toetreden.

Voederwaarde.nl

In januari 2010 is door NVV, NVP en LTO en acht mengvoerbedrijven het project VoederWaarde.nl gestart. In dit project wordt aan de aan de afnemer van het voer beloofd dat de berekende voederwaarde wordt gegarandeerd; de veehouder altijd de actuele voersamenstelling kan inzien; het mengvoerbedrijf werkt met een eigen controle via analyse van grondstoffen en voermonsters; de voeranalyses moeten overeenkomen met de berekende waarden; door onafhankelijke audits van SQC (Schothorst) op de eisen van VoederWaarde.nl wordt gecontroleerd; bij niet voldoen aan de voorwaarden sancties volgen.

Eerste jaar

Tot nu toe verloopt het project succesvol en volgens planning. Op dit moment zijn alle deelnemende mengvoerbedrijven een keer door een externe controleur (SQC) beoordeeld op de benodigde werkwijze om te kunnen voldoen aan VoederWaarde.nl. In het eerste jaar moeten de bedrijven minimaal een score halen van ruim voldoende.

Nieuwe toetreders

Het bestuur heeft intussen besloten dat vanaf januari 2011 VoederWaarde.nl open is voor nieuwe toetreders. Deze bedrijven moeten uiteraard aan de voorwaarden voor deelname voldoen. Intussen is het bestuur verheugd dat Rijnvallei Diervoeder heeft aangegeven te willen toetreden tot VoederWaarde.nl. Rijnvallei zal per 1 jan 2011 toetreden. Intussen zijn ook met anderen gesprekken gestart en de verwachting is dat de komende tijd meerdere mengvoerbedrijven zullen toetreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.