Nieuws

Yvan Dejaegher wint De Molenaar Award 2010

Yvan Dejaegher (Bemefa), heeft De Molenaar Award 2010 gewonnen. De prijs werd hem toegekend voor zijn grote verdiensten voor de sector in België en voor zijn inspanningen om de diervoederindustrie internationaal en in de keten op de kaart te zetten.

Winnaar

De Molenaar Award 2010, een initiatief van vakblad De Molenaar, is toegekend aan Yvan Dejaegher, directeur-generaal van Bemefa. Hij kreeg de prijs, een glasplaat met daarop kleine molensteentjes, uitgereikt tijdens het symposium ‘Van Molenaar tot Kok’ in Den Bosch.
Juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen stelde dat de jury onder de indruk is van Dejaeghers inspanningen voor de diervoederindustrie in de afgelopen jaren. “Er is veel gerealiseerd in de diervoederindustrie als het gaat om de invulling van maatschappelijke thema’s en dilemma’s voor de sector. Jij hebt daaraan een belangrijke bijdrage geleverd”, aldus Dijkhuizen.
Dejaegher blijkt volgens de jury uitstekend in staat de Belgische diervoederindustrie positief te positioneren in het maatschappelijk debat. De jury prijst de winnaar van De Molenaar Award 2010 voor zijn open houding. “Dejaegher is een aangename gesprekspartner, zelfs voor zijn voornaamste opponenten. Hij zit niet vast aan structuren, kijkt over grenzen heen en weet op die manier vaak oplossingen te bewerkstelligen die door iedereen breed worden gedragen.”

Tweede prijs

De beide andere genomineerden voor De Molenaar Award 2010, Hink Perdok (Provimi) en Ad Kemps (Coppens diervoeding) werden beloond met de tweede prijs. “Ook zij leveren, ieder vanuit hun eigen expertise, een belangrijke bijdrage aan de sector”, aldus de jury, “maar er kan maar één de winnaar zijn.” Perdok wordt onder andere geprezen voor zijn bijdrage aan diervoedingsonderzoek, onderzoek naar de carbon footprint van de diervoedersector en zijn inspanningen jonge mensen te interesseren voor het vakgebied. Kemps wordt geroemd voor zijn inspanningen om met succes marktconcepten te introduceren in de dierlijke productieketen met maatschappelijk draagvlak. Een voorbeeld daarvan is de Volwaard-kip, een ketenconcept dat inmiddels een bekend merk is en een vaste positie in de supermarktschappen heeft verworven. Daarnaast spant Kemps zich sectorbreed in voor een hogere diergezondheid.

De Molenaar Award

De Molenaar Award is een initiatief van vakblad De Molenaar. De prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Henk van Noordt-Wieringa (2004), Henk de Heus (2006) en Pierre Nijssen (2008). De prijs is een beloning voor de persoon die zich in de voorliggende periode heeft ingespannen om de graanverwerkende en diervoederindustrie naar een hoger plan te tillen.
De Molenaar is al 113 jaar het vakblad voor de graanverwerkende en diervoederindustrie in Nederland en België. De Molenaar is een uitgave van Eisma Businessmedia, onderdeel van de Eisma Media Groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.