Nieuws

‘Explosieve biggengroei met minder voer’

2

Volgens Vitelia Voeders kunnen biggen met het nieuwe varkensvoer Magi-Maxx 400 gram per dag groeien en vleesvarkens zelfs meer dan een kilo. “Deze resultaten zijn te danken aan de grondstofkeuze en de innovatieve technieken voor grondstofbehandeling en malen.”

Magi-Maxx

Magi-Maxx is het nieuwe varkensvoer van Vitelia Voeders. Uit de onderzoeken naar de groei en gezondheid van varkens die gevoerd werden met Magi-Maxx, blijkt een verhoogde groei, verlaagde voederconversie en een verminderde uitstoot van fosfaat. De voederconversie bij vleesvarkens verbeterde van 2,43 naar 2,22 voor gelten en van 2,69 naar 2,48 voor borgen. De uitstoot van fosfaat verminderde met 0,2 kg per afgeleverd vleesvarken. Dat levert een besparing op in de mestkosten tot 1 euro per afgeleverd vleesvarken. De praktijkproeven lieten verder zien dat biggen meer dan 400 gram per dag groeiden. Bij vleesvarkens bleek dat zelfs een groei van meer dan 1 kilo per dag te kunnen zijn. De prestaties door Magi-Maxx voer worden in het onderzoek geweten aan de juiste grondstofkeuze, grondstofbehandeling en de nieuwe maal- en mengtechnieken.

2 reacties op “‘Explosieve biggengroei met minder voer’

 1. Hans Pattinasarany schreef:

  Hallo, ik zit met een paar vragen…ik woon in INdonesie..in een moslim land..maar ben zelf christelijk…ben geboren in Huizen Nederland…maar ben in 94 toch teruggegaan om het te proberen…ik ben nu sinds een jaar gewoon om te proberen varkens te houden..ik krijg voer van Restaurants en cafe,s…wat in nederland nu verboden word..

  Maar goed ik lees veel op internet ..en schrik toch van de snelle groei van varkens in nederland…vooral met uw voer…ik ben zeer geinteresseerd. om mischien hier de produkt op de markt te brengen…hier hebben we wat ze noemen sentraat…B51 en 52 van Swien…toch ben ik geinteresseerd in uw produkt…mag ik de prijzen weten…excl de Btw…en prijzen op kleine en grote partijen…alhoewel het een moslimland is…30 %christenen van 240miljoen inwoners is nog steeds 72 miljoen varkensvreters..Ik hoop gauw antwoord van u te krijgen…Groetjes Hans

 2. Hans Pattinasarany schreef:

  Hans Pattinasarany zegt:
  6 december 2012 om 13:54

  Hallo, ik zit met een paar vragen…ik woon in INdonesie..in een moslim land..maar ben zelf christelijk…ben geboren in Huizen Nederland…maar ben in 94 toch teruggegaan om het te proberen…ik ben nu sinds een jaar gewoon om te proberen varkens te houden..ik krijg voer van Restaurants en cafe,s…wat in nederland nu verboden word..

  Maar goed ik lees veel op internet ..en schrik toch van de snelle groei van varkens in nederland…vooral met uw voer…ik ben zeer geinteresseerd. om mischien hier de produkt op de markt te brengen…hier hebben we wat ze noemen sentraat…B51 en 52 van Swien…toch ben ik geinteresseerd in uw produkt…mag ik de prijzen weten…excl de Btw…en prijzen op kleine en grote partijen…alhoewel het een moslimland is…30 %christenen en hindoes van 240miljoen inwoners is nog steeds 72 miljoen varkensvreters..Ik hoop gauw antwoord van u te krijgen…Groetjes Hans

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.