Nieuws
Van Miert
De Heus neemt pluimveeslachterijen Van Miert over.

Afgelopen jaar is 14,9 procent van de Nederlandse pluimveehouders van mengvoerleverancier veranderd. Binnen de melkveehouderij- en de varkenshouderijsector liggen die percentages lager op respectievelijk 8,1 en 9,1 procent.

Pluimveehouders

In een onderzoek van AgriDirect in 2010 zijn circa 3.300 varkens- en pluimveehouders en ruim 10.000 melkveehouders telefonisch benaderd.
Van de pluimveehouders die dit jaar zijn geswitcht, was 26 procent in 2009 ook al gewisseld van voerleverancier. Van de pluimveehouders die van leverancier veranderden gaf 7 procent in 2009 aan geïnteresseerd te zijn in een gesprek met een andere voerleverancier en 6 procent gaf in 2009 te kennen ontevreden te zijn over de leverancier met wie ze op dat moment zaken deden.

Melkveehouders

In de melkveehouderij stapte dit jaar 8,1 procent van de veehouders die werden ondervraagd in 2010 over naar een andere mengvoerleverancier. Het aandeel bedrijven dat een overstap maakte ligt wat hoger in de groep bedrijven met meer dan 100 koeien. Daar lag dat aandeel op 10,1 procent. Slechts 0,8 procent van de ondervraagde melkveehouders is niet helemaal tevreden over de huidige leverancier. In de varkens- en pluimveehouderij ligt dan aandeel op 1,7 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.