Nieuws

nVWA opent nieuwe locatie in Horst

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft een nieuwe locatie in het Noordlimburgse Horst in gebruik genomen. In Horst gaat de Inspectieacademie van de nVWA één- en meerdaagse opleidingen verzorgen voor nVWA-medewerkers.

Inspectieacademie

Op de nieuwe locatie in Horst biedt de Inspectieacademie van de nVWA trainingen aan die er voor zorgen dat nVWA-medewerkers een bepaalde bevoegdheid, zoals bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) of toezichthoudend dierenarts, krijgen of kunnen behouden. Ook maken vaardigheidstrainingen onderdeel uit van het opleidingspakket.

Flexibele werkplekken

Daarnaast beschikt de locatie over 7 flexibele werkplekken voor het nVWA-personeel vanwege Het nieuwe werken dat de Rijksoverheid stimuleert. Naast trainingen op locatie gaat de Inspectieacademie in de toekomst ook trainingen aanbieden volgens het principe van ‘leren op afstand'. Cursisten kunnen dan leren en oefenen waar en wanneer hen dat het best uit komt. Deze methode sluit goed aan bij Het nieuwe werken.
De Inspectieacademie van de nVWA faciliteert ook andere organisaties. Zo kunnen medewerkers van Staatsbosbeheer een opleiding volgen tot milieu-BOA. En Douane-medewerkers kunnen hun kennis bijspijkeren over de regelgeving omtrent de handel in bedreigde uitheemse dieren- en plantensoorten (CITES).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.