Nieuws

Alltech bouwt aan vierde pijler: algen

Diervoeding bedrijf Alltech Inc. heeft de state-of-the-art algen fermentatie fabriek in Winchester, Kentucky overgenomen van Martek Bioscience Corporation voor 14 miljoen dollar.

Vierde pijler

Deze faciliteit is de op twee na grootste ter wereld en bevindt zich op 30 km van het hoofdkantoor van Alltech in Lexington, Kentucky. De faciliteit heet nu Alltech Winchester.
Hiermee bouwt Alltech aan een vierde pijler. Alltech startte met gist als eerste pijler, ontwikkelde als tweede en derde pijler enzymen (solid state fermentation) en organische mineralen, en ontwikkelt nu een vierde pijler: algen.

Kansen

"Voor Alltech biedt algen fermentatie ons ongelofelijke kansen op het gebied van voer, voeding en brandstof" volgens Dr. Pearce Lyons, President van Alltech. Alltech werkte al op dit terrein op R&D niveau en zag in dat deze technologie een belangrijke rol zal spelen in toekomstige voeding van mens en dier. Algen zijn een zeer duurzame bron van energie. Het zijn de snelst groeiende planten ter wereld en zetten grote hoeveelheden CO2 om in zuurstof. Ook kunnen uit algen biobrandstoffen worden geproduceerd (zonder gebruik van graangewassen) waarbij het vrijkomende algen bijproduct een nutriëntrijke eiwitbron is voor mens en dier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.