Nieuws

Voor specifieke diergroepen vindt Biologica uitstel van de 100 procent-regeling verantwoord, mits er een plan ligt hoe betrokkenen het in een paar jaar tijd gaan oplossen. Jonge dieren slecht eiwit geven, schaadt de gezondheid. Dat stellen Clemens Oude Groeniger en Heleen Klinkert, van Biologica.

Biologisch voer

Vanaf 2012 moeten biologisch gehouden varkens en kippen 100 procent biologisch voer krijgen. Nu ligt dat op 95 procent. Bij die 5 procent niet-biologische grondstoffen gaat het om eiwitbronnen uit de gangbare landbouw. Op dit moment zijn er onvoldoende biologische eiwitbronnen beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

Jonge dieren

Vooral voor jonge kuikens en biggen zijn eiwitten belangrijke bouwstoffen. Als die 5 procent niet-biologisch voer op korte termijn zou worden afgeschaft, zou dat tot dierenwelzijns- en gezondheidsproblemen leiden bij jonge kuikens en biggen. Dat wil de sector voorkomen. Daarom is Biologica met de sector op zoek naar oplossingen en alternatieven en worden gesprekken gevoerd met het ministerie van EL&I.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.