Nieuws

Betere resultaten door stabiele samenstelling

Boerenbond Deurne lanceert de nieuwe voerlijn Vitamax FIX. De samenstelling van deze voeders blijft stabiel ook als het prijsniveau van grondstoffen wijzigt, stelt de mengvoederproducent. Resultaten van testbedrijven bewijzen dat varkens hierdoor gezonder blijven en beter presteren.

Vitamax FIX

Vitamax FIX is een uitgekiende voerlijn voor zeugen, biggen en vleesvarkens. De kracht van Vitamax FIX zit hem in een stabiele samenstelling van de grondstoffen, volgend Boerenbond Deurne. "Hierdoor functioneert het maagdarmstelstel van de varkens optimaal en hebben de dieren een hogere weerstand tegen ziekten. Het resultaat: een efficiëntere voeromzetting en een hogere voeropname. Biggen en vleesvarkens realiseren meer spieraanzet en een hogere groei. Zeugen geven beduidend meer melk. Bedrijven die Vitamax FIX gebruiken hebben uiteindelijk minder antibiotica nodig."

Testbedrijven

Uit resultaten van testbedrijven blijkt dat vermeerderaars 52 procent minder pleegzeugen hoeven te maken, terwijl het aantal grootgebrachte biggen bij de eigen moeder stijgt met 0,6 big per worp en de biggensterfte daalt met 10 procent. Vleesvarkens groeien gemiddeld per dag 30 gram harder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.