Nieuws

Cargill investeert in nieuwe fabriek in Oekra

CO2-uitstoot
De overheid neemt extra maatregelen om de komende tijd de CO2-uitstoot te beperken.

Cargill heeft plannen aangekondigd om 7 miljoen dollar te investeren in het bouwen van een nieuwe fabriek in Oekraïne. De fabriek heeft een capaciteit voor het produceren, mixen en pelletiseren van ongeveer 50.000 ton diervoeders per jaar. De bouw begint naar verwachting in januari 2011.

Operationeel

De veevoederfabriek, die zal worden gebouwd in Kutsovka, verschaft het bedrijf toegang tot de diervoedermarkt in Oekraïne. Verwacht wordt dat de faciliteit operationeel is tegen het einde van 2011 en zal naar verwachting werk verschaffen aan 40 fulltime medewerkers.

Uitbreiding

"Door het betreden van de diervoedermarkt in Oekraïne, breiden we ons bestaande Cargill-netwerk van diervoederfabrieken wereldwijd uit met het oog op het voldoen aan de groeiende vraag van de veehouderij", zegt Dan Burke, hoofd van Cargills diervoederactiviteiten in Europa. "In de afgelopen jaren zien we een aanzienlijke stijging van de vleesconsumptie en -productie in Oost-Europa. Deze investering stelt ons in staat te profiteren van onze wereldwijde expertise, technologie en kennis door de groei van deze vernieuwde veeteeltsector in Oekraïne te steunen."

Dealernetwerk

Eenmaal operationeel, zal de fabriek onder het Purina-merk diervoeders distribueren, aan de lokale melkvee-, varkens- en pluimveeveehouders via een dealernetwerk. Cargill verwacht dat dit netwerk zal bestaan uit meer dan 100 dealers in drie jaar tijd. Terwijl de fabriek wordt gebouwd, wil Cargill mogelijkheden onderzoeken om te helpen voldoen aan de huidige lokale vraag naar veevoer.

Synergie

Cargill is in Oekraïne gevestigd sinds 1991. "Met een groot aantal activiteiten op het terrein, zijn we van plan synergieën te trekken uit onze handel in graan en oliehoudende zaden als zakelijke hefboom voor waardevolle contacten en bestaande relaties opgebouwd door onze langtermijn verbintenis aan Oekraïne", zegt Malcolm Sayer, general-manager van Cargills diervoederactiviteiten in Oekraïne. "We hebben het geluk sterke aanhoudende steun te hebben ontvangen van zowel de agrarische gemeenschap als de overheid. We geloven dat we een rol van betekenis spelen in deze sector en om in dit proces te helpen bij het verhogen van het landelijke BBP en ondersteuning van plaatselijke boereninkomens."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.