Nieuws

Duitse supermarkten vragen dioxinegaranties

Duitse supermarkten vragen garanties van slachterijen dat het geleverde vlees geen dioxine bevat. Ook voor het vlees dat de afgelopen twee weken is geleverd, willen de supermarkten nog analysegegevens, meldt een Duitse slachterij.

Analyses

Dioxineanalyses van reeds afgeleverd vlees zijn niet beschikbaar. Het is geen standaard controle aan de slachtlijn. Gegevens over al geleverd vlees zijn derhalve niet meer beschikbaar te stellen, zo laten slachterijen weten.

Geen gevaar

Vanwege de verontreiniging die nu aan het licht is gekomen, worden wel aanvullende analyses gedaan. Deze vragen echter meer tijd en zijn dus niet direct bij levering beschikbaar. Vast staat dat de gevonden dioxinegehaltes tot nu toe niet schadelijk zijn voor mensen. De gehalten blijven onder de Europese norm, zo laten Duitse toxicologen weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.