Nieuws

De nVWA houdt de vinger stevig aan de pols wat betreft de dioxinecrisis in Duitsland. Zo is overleg geweest met alle betrokken Nederlandse partijen, zoals ministeries, productschappen en betrokken sectororganisaties. Ook is er doorlopend contact met de Duitse overheden en de Europese Commissie.

Nederland

Voor zover nu bekend en op basis van de door Duitsland aangeleverde gegevens, lijkt de betrokkenheid van Nederland zeer beperkt en het risico voor de volksgezondheid minimaal. De Nederlandse betrokkenheid beperkt zich tot 2 partijen eieren (in totaal 136.000 stuks) die aan Nederland geleverd zijn. Deze zijn verwerkt in 2 bedrijven die eiproducten produceren bestemd voor de levensmiddelenindustrie. Een gedeelte van deze eiproducten is geleverd aan een andere lidstaat in Europa; een ander deel is in Nederland verder verwerkt. In opdracht van de nVWA heeft het ControleBureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE) deze partijen getraceerd. Voor zover deze eiproducten nog aanwezig zijn, zijn deze inmiddels geblokkeerd. Een klein gedeelte kan in de voedselketen terecht zijn gekomen. Gezien de kleine aantallen en de verdunning is het risico voor de volksgezondheid minimaal.

RASFF

De Europese Commissie heeft via haar RASFF-systeem (Europees waarschuwingssysteem) de stand van zaken over de Duitse dioxinezaken gegeven. Op basis van de verkregen informatie zijn er geen leveranties geweest van voedervetten, mengvoeders, vlees of melk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.