Nieuws

Vlag in top bij 100-jarig De Heus Voeders

De Heus Voeders bestaat dit jaar 100 jaar. Het startsein voor het jubileum is gegeven door het hijsen van de De Heus vlag samen met de speciale jubileumwimpel die het gehele jaar op alle fabrieken en locaties van De Heus zal wapperen.

Grondlegger

Grondlegger van De HeusVoeders is Hendrik Antonie de Heus, de opa van Henk, die op 1 mei 1911 startte met een pakhuis voor meelopslag aan de Langstraat in Barneveld, toen nog aan de rand van het dorp. De latere mengvoederfabriek van De Heus domineerde tientallen jaren het straatbeeld in het centrum, op de plek waar nu een appartementencomplex staat. Het De Heusplein herinnert daar nog aan.

Familiebedrijf

De Heus groeide in de jaren zeventig en tachtig uit tot één van de grootste familiebedrijven in de Nederlandse mengvoederindustrie. In de jaren negentig waren er overnames van Brokking, Koudijs-Wouda en Sondag Voeders, waardoor De Heus tot de grootste mengvoederfabrikanten van Europa ging behoren. In de jaren na 2000 volgde internationale uitbreiding. Henk de Heus trad eind 2007 op 65-jarige leeftijd terug als algemeen directeur, zijn zonen Co en Koen vormen nu de directie.

Jubileumjaar

Henk de Heus gaf woensdagmiddag 5 januari met zijn vrouw Victoria, kinderen en kleinkinderen het startsein voor het jubileumjaar vanwege het honderdjarig bestaan van De Heus Voeders. Dat gebeurde bij het hoofdkantoor aan de Rubensstraat in Ede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.