Nieuws

Bevriezing prijzen varkens- en leghennenvoeders

Bemefa neemt deel aan het ketenoverleg van de agro-voedingsketen. In het ketenoverleg wordt de crisis in de varkenshouderij intensief besproken. Korte en lange termijnoplossingen worden uitgewerkt.

Grondstoffenprijzen

De sterk gestegen grondstoffenprijzen baren het ketenoverleg grote zorgen. De druk is dermate groot dat dit zou moeten leiden tot directe en drastische prijsverhogingen van alle mengvoeders. Meer dan 60 procent van de productiekost van leghennenhouders en varkenshouders wordt bepaald door de mengvoederprijs.

Uitstellen 

Om deze moeilijke periode voor haar klanten/veehouders mee te helpen overbruggen, heeft de Raad van Bestuur van Bemefaechter in haar zitting van 26 januari 2011 beslist de Bemefa-leden, ten uitzonderlijken titel, op te roepen het doorrekenen van de grondstoffenprijzen in leghennenvoeders en varkensvoeders uit te stellen tot half februari 2011.

Extra inspanning 

Bemefa wenst te benadrukken dat de veevoedersector al tal van inspanningen levert, ondermeer door nu al de fors toegenomen grondstoffenprijzen te bufferen. De mengvoedersector betoont een grote flexibiliteit, waar nodig en gevraagd, in de toepassing van de betalingstermijnen. Maar gezien de zeer uitzonderlijke situatie , mede door de dioxineverontreiniging in Duitsland, roept Bemefa haar leden op nog een extra inspanning te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.