Nieuws

Op 31 januari gaat kuikenbroederij Unibroed – van Lith samen met Probroed & Sloot. "De broedcapaciteit van Unibroed, het opgepakte transparante kwaliteitsbeleid en de goede start met Broodskuikens, sluiten bijzonder goed aan bij onze aanpak en marktpositie."

Broods

Dat zegt Hans van der Vleuten, algemeen directeur van Probroed & Sloot met broederijen in Groenlo en Meppel en een strategische samenwerking met broederij Rosefeld in Dessau (Dld).
"We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een open en transparant kwaliteitsbeleid en een goede start gemaakt met Broods. Deze kuikens, die door ons in dit welzijnsvriendelijke systeem zijn opgevangen, maken het voor de klant gemakkelijker om praktisch zonder medicijnen prima resultaten te behalen", stelt Frank de Louw, directeur van Unibroed. "Samen met Probroed & Sloot kunnen we onze broedcapaciteit weer goed benutten en verder investeren in de toenemende vraag naar Broodskuikens".
Probroed & Sloot versterkt met de overname van Unibroed en Broods haar innovatiekracht en haar omzet en marktaandeel van kuikens, die worden geleverd aan vleeskuikenhouders, met name in Nederland, Duitsland en België. "Het huidige open en transparante kwaliteitsbeleid van Unibroed spreekt ons erg aan. We merkten dat onze missie en strategie goed aansluiten bij de nieuwe aanpak en het vakmanschap, dat van oudsher al sterk aanwezig is in Unibroed-Van Lith" aldus Van der Vleuten.
Beide ondernemingen hebben vitaliteit, duurzaamheid en rentabiliteit hoog in het vaandel staan met veel aandacht voor vitale kuikens, de pluimveehouders en gezondheid en welzijn voor mens en dier.

Groei

Voor haar sterk groeiende afzet beschikt Probroed & Sloot, door de overname nu ook over een grotendeels vernieuwde broederij te Langenboom in Noordoost Brabant. "Door de overname zijn we in staat alle kuikens weer in eigen huis te produceren en ook nog verdere groei te realiseren", zegt Van der Vleuten.
In de loop van 2011 zal Unibroed – Van Lith verder gaan onder de naam Probroed & Sloot, Team Langenboom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.