Nieuws

Strengere controle RI&E in 2011

Bedrijven die hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) niet op orde hebben, krijgen het moeilijker dit jaar. Minister Kamp van SZW heeft aangekondigd dat sinds 1 januari de naleving van de RI&E-plicht strenger wordt gecontroleerd.

Inspectie

Inspecteurs zullen tijdens controles altijd naar de RI&E vragen. Ontbreekt deze, dan krijgt het bedrijf eerst een waarschuwing. Wordt vervolgens binnen een bepaalde termijn niet aan de verplichting voldaan, dan wordt een bestuurlijke boete opgelegd.

RI&E

In de RI&E brengen werkgevers de risico's voor de gezondheid en veiligheid van hun werknemers in kaart. De Eerste Kamer heeft inmiddels met het wetsvoorstel ingestemd, waarin onder meer is bepaald dat kleine bedrijven in veel gevallen geen arbodienst meer hoeven in te schakelen om hun RI&E te controleren. Verder is in het wetsvoorstel geregeld dat werkgevers hun werknemers de mogelijkheid moeten bieden de RI&E van hun bedrijf in te zien. Dit vergroot de betrokkenheid van werknemers bij het beleid van het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.