Nieuws

De Heus zet volgende stap in Zuid Afrika

De Heus heeft de overname van de mengvoerdivisie van Tuinroete Agri in Zuid Afrika afgerond. Per 1 mei 2011 zal De Heus daar de betreffende productie, die nu zowel in Riversdale als in Kleinberg (Zuid Afrika) plaatsvindt, volledig onderbrengen.

Tuinroete Agri

Tuinroete Agri verkoopt hoofdzakelijk landbouwbenodigdheden via 20 winkels in de Zuid- en Oost Kaap van Zuid Afrika. De belangrijkste productgroepen zijn mengvoer, irrigatie, omheining, bemesting en veterinair. De groep is in 1932 ontstaan en gegroeid tot een jaarlijkse omzet van 500 miljoen Rand (€ 50 miljoen) en biedt momenteel werk aan 420 werknemers.

Groeistrategie

De strategie van De Heus focust zich op zowel sterke plaatselijke vertegenwoordiging als groei in markten met hoog agrarisch potentieel. De Zuid Afrikaanse markt biedt deze mogelijkheden, volgens de voerproducent.
Productie van kwalitatief diervoer en een onafhankelijke positie in de voedselketen zijn belangrijke onderdelen in de strategie van De Heus. Met deze overname is De Heus een stap dichter bij het doel om een nationale speler te worden in de diervoederindustrie in Zuid Afrika. De Kleinberg productielocatie zal de vierde fabriek worden van De Heus in Zuid Afrika sinds de eerste investering in 2008. De andere fabrieken bevinden zich in Umlaas Road (met hoofdkantoor), Klerksdorp en Modimolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.