Nieuws

Nieuwe verordeningen dierlijke bijproducten

kringloop

Onlangs heeft de EU de implementatieverordening dierlijke bijproducten gepubliceerd, Vo. (EU) nr 142/2011. Samen met de raadsverordening Vo. (EG) nr. 1069/2009, vervangt deze de welbekende 1774/2002. Vanaf 4 maart zijn beide nieuwe verordeningen van toepassing.

Overgangstermijn

Voor oude handelsdocumenten of veterinaire certificaten geldt een overgangstermijn tot 31/01/2012 met dien verstande dat de documenten vóór 30/11/2011 zijn opgesteld en ondertekend. De uitzonderingsbepalingen voor voormalige levensmiddelen, die waren geregeld in Vo. (EG) nr. 197/2006, worden verlengd tot 31/12/2012. Het PDV zal op korte termijn diverse publicaties op haar websites plaatsen om de overgang van oude naar nieuwe wetgeving waar mogelijk te vereenvoudigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.