Nieuws

De Heus, AB Fryslân en CRV organiseren praktijkstaldagen over klauwgezondheid bij vijf verschillende veehouders. Tussen de koeien wordt uitleg gegeven over het managen van klauwgezondheid plus de invloed van onder andere voeding op de klauwen.

Klauwproblemen

Klauwproblemen komen veel voor in de melkveehouderij. Zeventig procent van de koeien heeft klauwproblemen en een kwart heeft gedurende langere tijd pijn. Naast het feit dat er maatschappelijke druk op diergezondheid toeneemt, kosten klauwaandoeningen op een gemiddeld melkveebedrijf 53 euro per melkkoe.

Data

De praktijkstaldagen vinden plaats op de volgende bedrijven
15 maart: Mts. Hiemstra Nesserweg 11 9145 CE Ternaard
16 maart: H. Pratley kraenlanswei 40 9215 VZ De Veenhoop
22 maart: C.P. van Burgsteden Weperpolder 14 8431 RL Oosterwolde
23 maart: G. de Boer Kilewierwei 2 8632 WL Tirns

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.