Nieuws

Agrifirm Plant heeft Agrifirm Aaltjesadvies ontwikkeld; online advies over het gebruik van granulaten, grondontsmetting en vanggewassen ter bestrijding van het aardappelcysteaaltje.

Agrifirm Aaltjesadvies

Met Agrifirm Aaltjesadvies kan een teler zelf uitrekenen wat de beste maatregel is in zijn situatie voor de beheersing van een aardappelmoeheid (AM) besmetting. Bemonsteringsuitslagen kunnen ingeladen worden in de adviesmodule en vervolgens kiest de teler voor een ras en een aanvullende bestrijdingsmaatregel. Daarna wordt berekend wat het financiële resultaat is van de gekozen maatregel op populatie-ontwikkeling en opbrengstverlies. Voor pootgoedtelers wordt bovendien het effect van de aanpak op de detectiekans AM berekend.

Agrifirm Granulaatadvies

Agrifirm Plant biedt ook de mogelijkheid een granulaatadvies aan te vragen als op een perceel een besmetting is aangetroffen van Pratylenchus penetrans, Meloidogyne chitwoodi of mengbesmettingen van deze aaltjes, al dan niet in combinatie met AM. De teler krijgt dan een granulaatadvies voor de eerstvolgende consumptie- of zetmeelaardappelteelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.