Nieuws

Bert Heemskerk overleden

Bert Heemskerk is dinsdag 22 maart overleden. Hij was van 2002 tot 2009 bestuursvoorzitter van de Rabobank. De ambitie om zich internationaal te manifesteren als mondiale food- en agribank kreeg onder zijn leiding gestalte door middel van een groot aantal investeringen en acquisities.

67 jaar

Heemskerk is op 67 jarige leeftijd na een kort ziekbed in zijn woonplaats Noordwijk overleden.

Plattelandsbanken

Heemskerk was in Nederland een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Hij was van het begin af aan betrokken bij Rabo Development. Rabo Development ging eind 2005 van start om in een aantal ontwikkelingslanden – Azië, Afrika en Latijns-Amerika – plattelandsbanken te ontwikkelen naar het voorbeeld van Rabobank in Nederland. De oud-bestuursvoorzitter schuwde het niet om zich uit te spreken over grote maatschappelijke issues zoals de voedselproblematiek en de opwarming van de aarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.