Nieuws

Nieuwe rekenmodule koppelt marktprijs soja

Het netwerk 'Soja..?(W)eiwit!' heeft een rekenmodule ontwikkeld die het omslagpunt berekent tussen het telen van graan voor de industrie of het telen voor alternatieve eiwitbronnen voor de veehouderij.

Marktprijs soja

De prijs voor de alternatieve eiwitbronnen (veldbonen) wordt in de rekenmodule gekoppeld aan de marktprijs voor soja. De rekenmodule is voor iedereen te gebruiken en vormt een handig hulpmiddel voor veehouders en akkerbouwers om samenwerking te onderzoeken.

Duurzame relatie

Tijdens een bijeenkomst tussen een akkerbouwer en een veehouder uit het netwerk bleek dat de gegarandeerde prijs voor graan op dit moment dusdanig hoog is dat een vergoeding door de veehouder voor bijvoorbeeld veldbonen te laag uitvalt. Op dit moment is een duurzame samenwerking vanuit economisch perspectief dan ook nog niet haalbaar. Voor het opbouwen van een duurzame relatie tussen akkerbouwer en veehouder is economisch perspectief op de korte termijn niet de enige wegingsfactor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.