Nieuws

Rabobank en WNF partners in verduurzaming

De samenwerking tussen Rabobank en WNF is gericht op internationale voedsel- en landbouwketens. Het doel is om deze ketens te verduurzamen door middel van gezamenlijke projecten.

Oplossen

Rabobank en WNF willen vanuit hun gemeenschappelijke gevoel voor urgentie werken aan oplossingen om binnen de ecologische grenzen van de aarde een groeiende wereldbevolking te voeden, natuurlijke hulpbronnen te beschermen en bij te dragen aan verantwoorde arbeidsomstandigheden. "Als er niets verandert, hebben we tegen 2050 drie planeten nodig om in onze consumptie te voorzien", aldus de partners.

Samenwerking

De samenwerking richt zich in eerste instantie specifiek op de internationale food & agri gerelateerde bedrijven. WNF en Rabobank zetten projecten op die aantonen dat duurzaam ondernemen daadwerkelijk een (economische) meerwaarde levert voor zowel natuur en lokale bewoners, als bedrijven en financiers die actief zijn in de voedsel- en landbouwketens.
Johan van de Gronden, directeur van het WNF: "Natuurbescherming werkt alleen door die verbinding te leggen en de hele keten, van grondstof tot bord, te verduurzamen. Daarom is een partner als de Rabobank voor WNF goud waard."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.