Nieuws

Met de presentatie van het actieprogramma 2011 heeft de Task Force Duurzame Palmolie de eerste stap gezet op weg naar het verwezenlijken van de ambitie van de Task Force: ‘uiterlijk eind 2015 is alle voor de Nederlandse markt bestemde palmolie duurzaam'.

Actieprogramma

Bij de oprichting van de Task Force eind vorig jaar is vastgelegd dat de deelnemende brancheorganisaties jaarlijks hun actieplan kenbaar zullen maken. De brancheorganisaties vertegenwoordigen de Nederlandse aanbieders en afnemers van palmolie. Gisteren presenteerde Karlijn van Lierop, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie, het actieprogramma 2011 van de verschillende branches, tijdens het Seminar Sustainable Sourcing Soy & Palm Oil.

Nevedi

Deelnemers van de Task Force, zoals de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), sporen hun eigen achterban aan om over te schakelen op duurzame palmolie. Op www.taskforceduurzamepalmolie.nl staat een overzicht van deze activiteiten die variëren van het (op maat) organiseren van informatiebijeenkomsten en het samenstellen van informatiepakketten tot het (inter-)nationaal agenderen van duurzame palmolie. Aan het eind van het jaar rapporteert de Task Force over de behaalde resultaten.

Palmolie

Palmolie is een veelgebruikte plantaardige olie. Door de hoge opbrengst per hectare is het een goede keuze om dit gewas in te zetten bij het streven naar voedselzekerheid. Duurzame palmolie wordt geproduceerd met inachtneming van mens, dier en milieu. Deze palmolie is gecertificeerd volgens de principes en criteria van de internationale Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). De Nederlandse raffinagebedrijven kunnen inmiddels genoeg duurzame palmolie leveren voor het gehele volume dat in Nederland wordt gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.