Nieuws

Europees patent op Mycotoxine

Micron Bio-Systems heeft zowel voor herkauwers als niet-herkauwers een methode ontwikkeld die toxines bindt. De aanpak maakt gebruik van drie componenten: een type micro-organisme, enzymen en toxinebindmiddelen.

Afbraak

Het resultaat is uiteindelijke afbraak van een breed scala aan toxines, aldus de fabrikant. Dit met als resultaat dat de toxinebinder van micron verwerkt wordt in producten die worden toegepast voor zowel runderen, varkens, pluimvee en zelfs voor huisdieren over de hele wereld.

Patent

Een internationaal patentverslag is gepubliceerd en gecontroleerd door de Patent Cooperation Treaty op de werking. Dit verslag is door Micron Bio-Systems Inc gebruikt bij de ontwikkeling van mycotoxineproducten.

Andere methode

De meest gebruikte methode is het gebruiken van bindmiddelen in een poging de toxines te binden en te absorberen om te voorkomen dat de toxines door het dier wordt opgenomen, maar dit is slechts gedeeltelijk mogelijk. Sommige toxines binden niet of moeilijk. Andere oplossingen zijn geprobeerd, zoals het gebruik van enzymen in de voeding, maar geen enkele aanpak blijkt honderd procent succesvol, aldus Micron.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.