Nieuws

Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO) heeft besloten zich aan te sluiten bij het samenwerkingsoverleg van de gezamenlijke productschappen. Voorwaarde is dat de eigen identiteit van het Productschap MVO blijft gewaarborgd.

Standpunt

Het standpunt van MVO hierbij is, dat verdergaande samenwerkingsvormen tussen de productschappen dienen te leiden tot duidelijke efficiencyverbetering en kostenbesparing.

Samenvoegen

De productschappen gaan nauw samenwerken en een deel van hun activiteiten samenvoegen. De medebewindstaken van alle productschappen worden in één gecombineerde werkorganisatie bijeengebracht. Tegelijkertijd wordt een belangrijk deel van de ondersteunende activiteiten (backoffice) ondergebracht in één serviceorganisatie.

Nieuwe locatie

Gezocht wordt naar één nieuwe locatie voor de samenwerkende organisaties in Zoetermeer.
Voor MVO was deelname aan dit overleg op een eerder moment niet zinvol, omdat MVO geen medebewind meer uitvoert en backoffice-activiteiten grotendeels heeft uitbesteed.
Nu de praktische invulling van de samenwerkingsvorm aan de orde komt, is het voor MVO van belang zich aan te sluiten en mee te praten over de toekomst van de productschappen. Voor de zomer zal de definitieve uitwerking van de serviceorganisatie bekend zijn. Alle productschappen besluiten dan definitief over de bundeling van de ondersteunende activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.