Nieuws

Co

Coöperatie De Valk Wekerom zette in 2010 een goed resultaat neer. Het jaar werd positief afgesloten met een bedrijfsresultaat van 693.000 euro. Het eigen vermogen steeg van 13,4 naar 14,5 miljoen euro. In totaal werd ruim 260.000 ton afgezet bij een totale omzet van 68 miljoen euro.

Uitkering leden

Aan de leden werd vrijwel het gehele bedrijfsresultaat uitgekeerd wat uitkwam op 3,50 euro per ton mengvoeder. Vanwege de slechte verdienste in de varkens- en pluimveehouderij, als gevolg van de dioxinecrisis begin dit jaar, werd al eerder een voorschot van de ledenkorting uitgekeerd. Dat bleek op de jaarlijkse ledenvergadering van De Valk Wekerom in Harskamp.

Nieuwe commissaris

Commissaris Bert van Middendorp uit Kootwijkerbroek is tijdens de vergadering herkozen als commissaris. Wim Wolswinkel uit Lunteren was aftredend in 2010, maar niet herkiesbaar. Jan Willem Boer uit Lopik werd benoemd als nieuwe commissaris.

Tweede fabriek

Om de continuïteit van de coöperatie verder te borgen is afgelopen maand een tweede mengvoederfabriek aangekocht. De fabriek zal in eerste instantie ingezet gaan worden voor op- en overslag van grondstoffen, maar zal op termijn ook mengvoeders produceren. Voordeel van een tweede fabriek is meer zekerheid over de aanvoer van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, meer flexibiliteit in de productie, meer capaciteit en minder risico bij calamiteiten (dierziekten, brand). De fabriek beschikt een productiecapaciteit van 300.000 ton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.