Nieuws

Rijnvallei boekt goede resultaten

Coöperatie Rijnvallei uit Wageningen heeft het boekjaar 2010 afgesloten met goede resultaten. De leden profiteren mee van het goede resultaat: zij ontvangen een nabetaling over hun afgenomen voer, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Omzet

De totale omzet van Rijnvallei steeg in 2010 naar 225 miljoen euro, door stijging van het volume en stijging van de grondstofprijzen. Rijnvallei behaalde in 2010 een recordomzet in voer van 443.000 ton. Een omzetstijging van bijna 4 procent vergeleken met dezelfde periode in 2009. Het totale resultaat over 2010 bedroeg 4,9 miljoen euro.

Nabetaling

Gisteravond werd besloten 720.000 euro aan de leden na de betalen. Daarmee komt het totale bedrag aan prijsreducties, nabetalingen en kortingen dat Rijnvallei uitkeerde over 2010 op bijna 4,6 miljoen euro.
Over de afgenomen veevoeders in 2010 ontvangen de leden een aanvullend bedrag van 1,59 euro per ton inclusief btw. Daarmee komt de totale terugbetaling op voer voor leden van Rijnvallei over 2010 op gemiddeld euro per ton.
Over de jaarafname meststoffen keert de coöperatie aan haar leden 2,38 euro per ton uit, waarmee de totale uitkering uitkomt op 3,74 euro per ton. Over de jaarafname gewasbescher-mingsmiddelen wordt nu 2 procent van het factuurbedrag nabetaald, terwijl vorig jaar al een prijs¬reductie van 3 producent kon worden verrekend.

Grenzen aan continuïteit

De voorzitter van het bestuur van Rijnvallei – Johan Huitink – ging in op thema's die de komende jaren aandacht vragen, zoals technologische ontwikkeling en minder verspilling. Huitink: ‘'Ook dienen we ons allen te buigen over vraagstukken die te maken hebben met de grenzen aan continuïteit, we moeten ons afvragen waardoor die grenzen worden bepaald: dierenwelzijn, inkomen, importmogelijkheden, afzet, milieu? We moeten mogelijkheden scheppen om diervriendelijker, minder milieubelastend en voedselveiliger de toekomst in te gaan. Daartoe dienen we de dialoog met de consument te zoeken, transparant te zijn over producten en we zullen nieuwe businessconcepten moeten ontwikkelen. Zo kunnen we ons inzetten voor de noodzakelijke voedselkwantiteit en voedselkwaliteit en daar¬door zorgdragen voor de continuïteit op uw bedrijf.''

Bestuursverkiezing

De Algemene Vergadering herkoos de heer Dick van Cooten uit Leersum voor een nieuwe zittingsperiode in het bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.