Nieuws

Nedpack wint Ondernemersprijs Harderwijk

Nedpack-directeur Pieter Hannessen is uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar van de gemeente Harderwijk. "Vol overgave zoekt Nedpack steeds naar de meest efficiënte eindverpakkingsmethode met respect voor het milieu. Dit met een wereldambitie en met stijgende omzet als resultaat", aldus het juryrapport.

Bij afwezigheid van directeur Pieter Hannessen werd de prijs door burgemeester John Berends van Harderwijk uitgereikt aan Arjan Kruidhof van Nedpack.Arjan Kruidhof

De bekendmaking vond plaats tijdens het Business Event van de gemeente Harderwijk, dat op maandagavond 18 april plaatsvond in het plaatselijke Van der Valk hotel onder leiding van presentator Humberto Tan. Bij afwezigheid van directeur Pieter Hannessen werd de prijs door burgemeester John Berends van Harderwijk uitgereikt aan Arjan Kruidhof van Nedpack.
Kruidhof maakte Humberto Tan duidelijk wat de ambities zijn van Nedpack: wereldmarktleider worden op het gebied van productliften. "De afgelopen anderhalf jaar heeft de business een enorme vlucht genomen. We zitten in heel Europa en zijn onlangs begonnen in Noord-Amerika, maar bedienen ook klanten in Brazilië en Nigeria."

Harderwijk op de kaart

Burgemeester Berends wenste Nedpack tijdens de overhandiging van de prijs veel succes met de ambitie om "Harderwijk wereldwijd op de kaart te zetten met de schitterende producten die u levert". Kruidhof noemde de prijs een fantastische erkenning van de inzet, ambitie en creativiteit van Pieter en Wilma Hannessen.
"Toen we in 2008 geconfronteerd werden met de crisis, heeft Pieter de leidende rol op zich genomen en gezegd: we gaan dit product verder ontwikkelen. Het was een keuze die op dat moment misschien niet voor de hand lag, maar het afgelopen anderhalf jaar hebben we daarvan gelukkig de beloning gezien. Het succes is gigantisch en we kunnen het amper bijbenen. Deze prijs is echt een erkenning daarvoor", aldus Kruidhof.

Unieke productlift

Het product waarmee Nedpack nu wereldwijd de aandacht trekt, is de unieke productlift Prorunner mk5. Dankzij een voortdurende doorontwikkeling van deze machine is een productlift ontstaan die dankzij het modulaire ontwerp veelzijdig is, gemakkelijk te onderhouden is en bovendien voordelig geprijsd is. Klanten uit de hele wereld bestellen nu de Prorunner mk5 om de machine toe te passen in hun productie- of verpakkingslijnen of opslag- en orderverzamelsystemen.

Nominaties 

Dankzij dit succes werd directeur en oprichter Pieter Hannessen twee weken geleden genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar van de gemeente Harderwijk. Nedpack was genomineerd in de categorie Industrie / Dienstverlening, samen met de bedrijven Natudis en Topcleaning. De jury onder leiding van notaris Erik de Jonge koos uiteindelijk dus voor Nedpack.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.