Nieuws

Succesvolle vakbeurs Solids Antwerpen

Met 1.959 bezoekers op vakbeurs Solids stelt de beursorganisator vast dat de sector haar afspraak niet heeft gemist. Het vertrouwen voor volgende editie blijkt opnieuw een feit, want meer dan 70 procent van de stands werd nog tijdens de beurs gereserveerd.

Strategisch informeren

Op 6 en 7 april 2011 vond de achtste editie van Solids plaats in Antwerp Expo. De 135 topleveranciers stelden hun oplossingen voor de behandeling van bulkgoederen, poeders en granulaten voor aan de technisch-industriële wereld. Passie voor technologie stond centraal, daarvan getuige de 34 procent engineeringsprofielen van de geïnteresseerde bezoekers, op zoek naar nieuwigheden in op- en overslag, procestechniek en regelgeving van stortgoederen, poeders en granulaten. Bovendien had 46 procent van de bezoekers een directe beslissingsbevoegdheid.

Enthousiaste exposanten

"Onze deelname aan de Solids 2011 was voor ons wederom zeer succesvol. We hebben bijna een 100-tal nieuwe leads ontvangen op onze stand, waarvan ruim 80 procent nieuwe contacten. Ook het kwalitatieve gehalte was zeer hoog en wij hebben vele aanvragen reeds op de beursvloer mogen ontvangen. Opvallend was het grote aantal personen van grote multinationale bedrijven die we mochten rekenen onder de belangstellende bezoekers", aldus standhouder Marc Fisher van Matec Massagoed Techniek. Het vertrouwen voor volgende editie blijkt opnieuw een feit, want meer dan 70 procent van de stands werd nog tijdens de beurs gereserveerd.

Randprogramma

Naast het expositieprogramma brachten de learnShops informatie over de hangijzers binnen de sector. Hot topic waren de functionele presentaties over de Richtlijn rond explosieveiligheid. Maar liefst 230 professionals bezochten minimaal één van de acht presentaties tijdens het AtexForum.
De seminars van de dag nadien boden uiteraard ook nog ‘vaste stof tot nadenken': Computer Aided Engineering en Hygiënisch Ontwerp. De ochtendsessies werden ingevuld door de DEM Research Group van de K.U. Leuven, waar een aardig staaltje innovatie gepresenteerd werd. 's Middags werden voedingsproducenten en constructeurs via de EHEDG Workshops tal van middelen aangereikt voor het hygiënisch ontwerpen van productie- en procesinstallaties.

Volgende editie

Mede door de overname van Fairtec, kan vakbeursoranisator easFairs een indrukwekkende industriële beursportfolio voorleggen. Dit voorjaar bracht easyFairs met succes maar liefst 7 technologische titels in sectoren gaande van meet- en regeltechnieken, procesindustrie en milieutechnieken tot industrieel onderhoud, poeder- & bulktechnologie en beveiliging & veiligheid op het werk. "De know-how over diverse sectoren in combinatie met het vakmanschap als inrichter van technologische events, maken van easyFairs dé intermediar om honderden exposanten en duizenden bezoekers op zoek naar kennis en nieuwigheden te verenigen", aldus de organisatie.
De acquisitie biedt nieuwe onderlinge synergieën in beurslandschap, daarvan getuige de parallele organisatie van Solids Rotterdam 2011 met Pumps & Valves, de vakbeurs voor pompsystemen die voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd.

Afspraak België 

Volgende afspraak in België vindt plaats op 27 & 28 maart 2013. Opnieuw in het hart van de markt: Antwerp expo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.