Nieuws

China is een nieuwe groeimarkt voor GMP+ International en haar diervoederveiligheidsschema GMP+ FSA scheme. Daarom biedt GMP+ International biedt voortaan informatie ook in de Chinese taal aan op de site http://www.gmpplus.org/.

China Feed

Vandaag (donderdag 21 april) lanceerde Johan den Hartog, directeur van GMP+ International, de Chinese informatie op www.gmpplus.org, de site van zijn organisatie. Dit gebeurde op de China Feed Expo in Nanchang. Den Hartog kondigde op de beurs aan in China een GMP+ Round Table te starten, met bedrijven uit de voedsel- en diervoederindustrie.

Nieuwe groeimarkt

China is een nieuwe groeimarkt voor GMP+ International en haar diervoederveiligheidsschema GMP+ FSA scheme. De productie van dierlijke producten als vlees, zuivel en eieren groeit ongekend in het Aziatische land, en daarmee neemt ook de productie van en handel in diervoeders en grondstoffen ervoor toe. Na enkele recente schandalen, kent het land hoge prioriteit toe aan voedselveiligheid, zoals onlangs ook door het Chinese Volkscongres werd uitgesproken.

GMP+ certificaat

Tot nu toe zijn 26 bedrijven gecertificeerd voor het GMP+ Feed Safety Assurance scheme. Het gaat om bedrijven in de productie en handel van diervoedermiddelen en de productie van mineralen, vitaminen en toevoegingsmiddelen. Dit aantal zal de komende periode verder oplopen, nu bedrijven uit de diervoedersector uit vooral West-Europa zich vestigen in China. Ook zij zullen de aandacht voor diervoederveiligheid verankeren bij de lokale bedrijven.

Zevende werktaal

De informatie in het Chinees op de website http://www.gmpplus.org zorgt er voor dat de huidige en de potentieel nieuwe deelnemers makkelijker toegang hebben tot relevante informatie en documenten die behoren bij het GMP+ FSA scheme. Het Chinees is de zevende werktaal voor GMP+ International, naast Duits, Nederlands, Engels, Frans, Deens en Pools. De documenten van GMP+ FSA scheme in het Engels zijn en blijven leidend en bindend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.