Nieuws

Nieuw legpluimveevoerprogramma Focus

vrijhandelsverdragen

Hendrix UTD komt met een nieuw legpluimveevoerprogramma: Focus. Met Focus zouden legpluimveehouders in staat zijn een 6 procent hogere voerwinst te realiseren, volgens het bedrijf. Voor een bedrijf met 50.000 hennen betekent dit een extra voerwinst van € 10.000 per koppel.

Focus

"Een betere darmgezondheid en voeren naar behoefte", dat is volgens Jan van Haperen, nutritionist van Hendrix UTD de basis van het vernieuwde voerprogramma Focus. Door een nauwkeurige sturing op deeltjesgrootte ontstaat een optimale werking van krop, maag en darmen, wat een betere vertering en nutriëntenbenutting geeft, volgens Van Haperen.

Spiermaag

"Door toevoeging van specifieke vezelbronnen wordt de werking van de spiermaag extra gestimuleerd. De werking van de spiermaag is bepalend voor de darmgezondheid", legt Van Haperen uit. Extra vitaminen ondersteunen de levergezondheid. Verder is in iedere fase het aminozurenprofiel nauwkeuriger afgestemd op de behoefte van de hen. Tot slot dragen de constante grondstoffen- en nutriëntsamenstellingen ook significant bij aan de verbeterde voorspelbaarheid van het voer, volgens het bedrijf.

Testfase

Het vernieuwde Focus voerprogramma is na de testfase op 13 praktijkbedrijven ingezet. Deze bedrijven zijn intensief gevolgd. Daarnaast zijn individuele hennen van deze bedrijven in samenwerking met de Gezondheidsdienst en een gespecialiseerde pluimveedierenartspraktijk door middel van sectie en analyses beoordeeld op maag- en darmgezondheid. Conclusie van de sectie en analyses was dat de hennen, gevoerd met het vernieuwde Focus voerprogramma, een opvallende verbetering van maag-, darm- en levergezondheid laten zien. Het vernieuwde Focus voerprogramma is leverbaar vanaf 2 mei 2011.

Bron: Hendrix UTD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.