Nieuws

Van den Bosch wil keurmerk Bulktransport

Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten dringt aan op het invoeren van een Europees Keurmerk voor het bulkvervoer en heeft hiertoe een oproep gedaan bij de Dutch Tank- and Silo Association. Het kenmerk moet bijdragen aan de borging van professionaliteit en betrouwbaarheid van de bedrijfstak.

Malafide

Van den Bosch Transporten uit Erp vindt het de hoogste tijd om professionele en betrouwbare ondernemingen definitief te onderscheiden van bedrijven die anno 2011 nog altijd malafide praktijken toepassen. Zeer recent constateerde de VWA en het GMP+ nog een serie van grove overtredingen bij een Nederlandse vervoerder. Deze plakte na het lossen van grondstoffen voor babyvoeding, de aanduiding 'Foodstuff only' af met stickers. Vervolgens werden categorie 3-vetten voor non-food in dezelfde tankcontainers retour geladen. In dit geval is deze grove overtreding van de 'General Food Law' redelijk vroegtijdig opgespoord. Maar in veel gevallen loopt het anders af en worden dergelijke onverantwoordelijke praktijken niet of pas veel te laat geconstateerd.

Vertrouwen

Gezien herhaalde afwijkingen in de sector blijkt de bestaande borging nog niet afdoende. Van den Bosch is van mening dat iedere verlader van natte en droge bulkproducten onder alle omstandigheden blindelings moet kunnen vertrouwen op oprechte en professionele vervoerders die hun goederen met de juiste zorg en verantwoordelijkheid behandelen. "Het is daarom de hoogste tijd voor een serieus Keurmerk voor het bulktransport", besluit het bedrijf.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.