Nieuws

Nutreco investeert 27 miljoen euro in de upgrade van haar visvoerfabriek in Averøy, Noorwegen. De maalcapaciteit wordt vergroot, net als de opslagcapaciteit en de faciliteiten. Daarnaast komt een grondstofontvangstinstallatie.

Vraag

Dankzij deze investering zal Skretting, Nutreco's visvoeronderneming kunnen voldoen aan de toekomstige vraag van kwalitatief hoogwaardig zalmvoer en haar leidende marktpositie in Noorwegen kunnen behouden. De Noorse markt voor visvoer is tussen 2006 en 2010 gemiddeld met 8 procent per jaar gegroeid. Knut Nesse, Nutreco's Chief Operating Officer Aquaculture: "Met deze investering laten we zien dat we de groei van aquacultuur in Noorwegen willen ondersteunen en onze positie als marktleider in de visvoermarkt willen behouden.

Toenemende groei

Verwacht wordt dat de groei de komende jaren sterk zal doorzetten, vooral in zalmvoer. "Dankzij het upgraden van de fabriek kunnen we optimaal gaan profiteren van onze nieuwe MicroBalanceTM-technologie, die ons in staat stelt om de schaarse grondstof vismeel te vervangen door plantaardige alternatieven", aldus Nesse. De productiecapaciteit van de fabriek in Averøy wordt vergroot met 20.000 ton. Skretting is van plan om de capaciteit in de nabije toekomst verder uit te breiden op basis van de verwachte marktgroei."

Marktaandeel

Skretting is met een marktaandeel van 36 procent de grootste producent van zalmvoer ter wereld en heeft ook op het gebied van visvoer voor andere soorten een toonaangevende positie. De onderneming heeft 20 visvoerfabrieken en produceerde in 2010 circa 1,3 miljoen ton visvoer, waarvan ongeveer 72 procent voor zalm en zeeforel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.