Nieuws

Mengvoerindustrie start vers-gras-monitoring

De eerste resultaten van het vers-gras-onderzoek van dit jaar zijn bekend. De mengvoederindustrie gebruikt deze cijfers bij de voeradvisering in het weideseizoen. De monitoring van het weidegras start in week 15 en loopt – afhankelijk van het seizoen – tot en met oktober.

Monsters

Monitoring van de kwaliteit van weidegras is een gezamenlijk initiatief van enkele mengvoederbedrijven en BLGG AgroXpertus. De monsters worden genomen op geselecteerde praktijkbedrijven, verdeeld over het land en gespreid per grondsoort. Om goed zicht te krijgen op het verloop van de graskwaliteit worden wekelijks monsters genomen en geanalyseerd.

Bedrijven

Elke deelnemende organisatie gebruikt de cijfers vervolgens op een eigen manier. Analysecijfers uit de vers-gras-monitoring zijn beschikbaar bij de deelnemende mengvoerbedrijven. Adviseurs gebruiken de cijfers bij het optimaliseren van rantsoenen met vers gras. Daarnaast kunnen ze dienen als indicatie van de kwaliteit van de graskuilen die dit groeiseizoen worden gemaakt. Bedrijven die op dit moment deelnemen aan de vers gras-monitoring zijn Agrifirm Feed, Arkervaart-Twente, Booijink Veevoeders, CAV Den Ham, De Heus Voeders, De Samenwerking, De Valk Wekerom, ForFarmers, Rijnvallei en Schothorst Feed Research.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.