Nieuws

Mengvoedersector opteert resoluut voor MVO

Traditioneel werpt Bemefa, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten, tijdens haar Algemene Vergadering een blik op de toekomst. Het duo- voorzitterschap geeft het startschot voor een Bemefa MVO Barometer en de draak met zeven koppen' wordt aangevallen.

MVO Barometer

Ondervoorzitter Frank Decadt licht een tipje van de sluier met betrekking tot de Bemefa MVO Barometer. Vijf bedrijven lanceren de barometer, die zich bij aanvang toespitst op vijf indicatoren: gebruik van bijproducten (uit de voedingsindustrie), percentage lokale eiwitten, aankoop van gecertificeerde maatschappelijk verantwoorde soja, investeringen in opleidingen en uitstaande klantenkredieten. De boodschap van de barometer is eenvoudig en duidelijk: bedrijven stimuleren te meten, te weten en dus (permanent) te verbeteren.

7-drakenkoppenplan

Ondervoorzitter Flor Joosen licht zijn 7-‘drakenkoppenplan' toe: meest opvallende daarvan zijn de prijsvolatiliteit van de grondstoffen, het manifeste gebrek aan goed opgeleide medewerkers en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. "De 7 stukken van de puzzel, en dus de mogelijke oplossingen voor de gestelde problemen, passen perfect in elkaar in een duurzame lange termijn strategie.", aldus Joosen.

Jaar 2010

‘Annus technicus' zo doopt Bemefa het jaar 2010, omdat het gekleurd werd door tal van technische dossiers die dringend moesten worden afgewerkt: het fijndoseersysteem, het elektronisch voorschrift, export, het IWT-project Feed, informatisering van het bemonsteringsplan, stofexplosie, enzovoort. "Stuk voor stuk dossiers waar grote vooruitgang werd geboekt en waar we fier op kunnen terugblikken. Hoopgevend en een hart onder de riem voor het voltallige secretariaat", aldus de past-voorzitter Marc Huon en de directeur-generaal Yvan Dejaegher van Bemefa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.