Nieuws

Vion Food Nederland past organisatie aan

Vion Food Nederland gaat haar organisatie en productie aanpassen om meer synergie binnen de kernactiviteiten te realiseren. Dit is noodzakelijk voor een goede concurrentiepositie in de sterk competitieve foodmarkt, volgens het bedrijf. De herstructurering leidt tot sluiting van productielocaties.

Herstructurering

De herstructurering resulteert in een verdere concentratie van de productie en leidt tot sluiting van de productielocaties van Vion Doetinchem en Ballering Export. De concentratie en specialisatie van de overige productielocaties leiden volgens Vion Food Nederland tot kwaliteitsoptimalisatie en kostenreductie. De nieuwe structuur en voorziene aanpassingen in de diverse productieprocessen en logistieke dienstverlening moeten leiden tot grotere efficiency.

Optimalisatie capaciteit

Vion Groenlo gaat zich verder specialiseren in de slacht en verwerking van zeugenvlees. Dit brengt met zich mee dat de activiteiten van Ballering Export in Son eindigen. De baconproductie wordt bij Vion Scherpenzeel geconcentreerd. Dit betekent dat de baconproductie van Vion Doetinchem ophoudt. Vion Groenlo en Vion Scherpenzeel kunnen hierdoor hun capaciteit optimaal benutten en zich volledig toeleggen op hun kernactiviteit.

Werkgelegenheid

Door de aanpassingen komen naar verwachting circa 170 vaste arbeidsplaatsen te vervallen. Vion Food Nederland verwacht circa 115 van de eigen medewerkers intern te plaatsen. Voor circa 55 medewerkers die niet kunnen worden geplaatst, wordt ontslag aangevraagd. De GOR van VionFood Nederland is om advies gevraagd over het voorgenomen besluit. Het overleg met de vakbonden wordt gestart om tot een sociaal plan te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.