Nieuws

Markt voederadditieven groeit

Het rapport "Global Animal Feed Additives" voorziet een jaarlijke groei van 3,8 procent naar 18,7 biljoen dollar in 2016. De groei wordt vooral veroorzaakt doordat de consumptie van vlees toeneemt en door de zorgen over de kwaliteit van vlees en voedselveiligheid.

Groei

De groei is voornamelijk hoog in landen als China, India en Brazilie, als het gevolg van stijgende inkomens en een toenemende vleesconsumptie. Globaal gezien wordt de groei van de additievenmarkt veroorzaakt door een toenemende vraag naar vlees, aangescherpte wetgeving op het gebied van vleeskwaliteit, toenemende massaproctie van vlees en recente uitbraken van ziektes.

Leidend

Europa is leidend op het gebied van voederadditieven, met een aandeel van 35 procent in 2011. Noord-Amerika volgt Europa met een marktaandeel van 28,5 procent in 2011. De vraag in de Aziatische markt drijft de verkoop van additieven op, waarschijnlijk bezit dit werelddeel 28,5 procent van het wereldwijde marktaandeel in 2016.

Antiobiotica

Naar antibiotica is het meeste vraag; het product zorgt voor een aandeel van meer dan 27 procent in 2011 in de mondiale additievenmarkt, gevolgd door aminozuur (26,5 procent). Het gebruik van antibiotica is hoog vanwege de stijgende vraag naar vlees in Azië en Latijns-Amerika.

Bron: All About Feed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.