Nieuws

Rovecom ICT komt met koegericht voeren

De nieuwe benadering voor koegericht voeren van Rovecom ICT heeft als doel de dieren gezond te houden, een hoger voersaldo te bereiken en arbeid te besparen, waarbij de veehouder zijn voerstrategie in eigen hand houdt, stelt het bedrijf.

RendementVoeren

Het RendementVoeren maakt het mogelijk op gecontroleerde wijze het optimale uit een veestapel te halen, meent Rovecom. De adviseur berekent het (basis)rantsoen en dit advies wordt geplaatst op serverapplicatie RendementVoeren Online. Op basis van rantsoengegevens, de dagelijks melkgift en MPR-gegevens wordt de optimale krachtvoergiftberekend.

Hulpmiddel

De familie Stenveld uit De Punt werkt al met RendementVoeren: "Het is een uitstekend hulpmiddel voor een zo hoog mogelijk rendement met een gezonde veestapel, per jaar besparen wij zo'n 15.000 euro. Ook hoeven de krachtvoergiften niet meer wekelijks te worden bijgewerkt en dat bespaart veel werk."

Rovecom ICT

RendementVoeren is een door Rovecom ICT ontwikkeld concept. Rovecom ICT is al ruim 20 jaar partner van diervoederbedrijven op het terrein van rantsoenadviessoftware. De software wordt inmiddels door ruim 500 adviseurs in 15 landen gebruikt. Rovecom ICT gelooft in het gebruik van de actuele productiegegevens van het melkveebedrijf als input voor de krachtvoeradvisering. Dit is de reden dat het concept RendementVoeren is ontwikkeld; het moet leiden tot voeradviezen met meer rendement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.