Nieuws

Staatssecretaris Henk Bleker ontving woensdag 11 mei uit handen van Nevedi-voorzitter Henk Flipsen het eerste MVO verslag voor de diervoedersector. Het rapport draagt de titel 'Diervoer met ambitie'.

Punten

De diervoedersector is volgens Henk Flipsen niet altijd zichtbaar voor de consument. En dat terwijl de sector internationaal aan de top staat als het gaat om efficient en duurzaam produceren. Reden voor Nevedi om de inspanningen op dit gebied vast te leggen in een MVO verslag.

Symposium 

Het eerste exemplaar MVO rapport werd aangeboden aan de staatssecretaris voorafgaand aan het symposium Diervoeder met het gezicht naar de samenleving. Wat Nevedi betreft is dit het begin van een open dialoog, een uitwisseling van argumenten en gedachten met andere ketenpartners, maar vooral ook met de consument. "Op die manier weten we van elkaar beter wat er leeft en kunnen we wegen zoeken om oplossingen voor pijnpunten te vinden", aldus Flipsen.

Waarschuwing

Bleker gaf aan dat hij het MVO verslag een goed initiatief is, maar dat de dierlijke productieketen nog veel te doen heeft. "Een aantal van uw ambities zijn vastgelegd in het verslag. Dat is een goede start." Toch stak hij ook een waarschuwende vinger op. "Als de zelfredzaamheid niet snel tot resultaat leidt, zal de overheid genoodzaakt zijn maatregelen tte nemen. En ik zeg u, die maatregelen ga ik niet uit de weg", waarschuwde Bleker.

Meer over het symposium in De Molenaar nr. 8 (verschijnt op 10 juni)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.