Nieuws

Doorstart Kennisakkoord Logistiek

Het officiële startsein voor een hernieuwde samenwerking tussen het logistieke Hoger Onderwijs en het bedrijfsleven is gegeven. Op 19 mei is het convenant Kennisakkoord 2.0 ondertekend.

Ondertekening

De ondertekening door Guusje ter Horst (voorzitter HBO-Raad), Machiel van der Kuijl (directeur EVO), Alexander Sakkers (algemeen voorzitter TLN) en Nanda Piersma (voorzitter Landelijk Platform Logistieke opleidingen) vond plaats tijdens de HBO (Logistieke) Docentendag bij Dinalog in Breda.

Toekomstige activiteiten

Na een succesvolle periode de afgelopen jaren hebben de betrokken partijen besloten tot een voortzetting van het Kennisakkoord Logistiek. De komende jaren wordt een aantal nieuwe projecten opgezet om op attractieve en soms ludieke wijze logistieke kennis en praktijk aan elkaar te verbinden. Daarnaast zal binnen het Kennisakkoord, ondersteund door Dinalog, worden gewerkt aan het opzetten van Kennis Distributie Centra (DC’s) . Deze DC’s zullen een belangrijke rol vervullen bij het verspreiden van de binnen Dinalog ontwikkelde kennis en de toepassing ervan.

Kennisakkoord

Het Kennisakkoord Logistiek werd gestart in 2005. Het samenwerkingsverband tussen hogescholen en ondernemersorganisaties heeft als motto ‘Meer halen uit de band tussen bedrijfsleven en hogescholen’. Het Kennisakkoord Logistiek had een looptijd van vier jaar. Het Kennisakkoord Logistiek heeft onder andere ten doel: het verbeteren van de opleiding en doorontwikkeling van integrale logistici, het enthousiasmeren van jongeren voor het logistieke vakgebied en het meewerken aan een substantiële sprong voorwaarts in logistieke kennis. Door nieuwe logistieke kennis te creëren, deze te onderhouden en bedrijven en instellingen te adviseren, hopen de organisaties onder de vlag van het Kennisakkoord Logistiek deze doelen te realiseren. In 2008 won het Kennisakkoord Logistiek de HBO-Innovatieprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een project dat in hoge mate bijdraagt aan vernieuwing en innovatie van het onderwijs en de beroepspraktijk. Het Kennisakkoord heeft tot nu toe enkele succesvolle producten opgeleverd zoals docentenstages, Company College, Topcoaches voor Toptalent, de DigiScan en de Stichting Nederland is Logistiek.

Betrokken partijen

Het Kennisakkoord Logistiek2.0 bestaat momenteel uit de volgende partijen: Fontys Hogescholen, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NHTV, Windesheim, het Landelijk Platform Logistieke opleidingen (LPL) en uit beroeps- en belangenorganisaties Jong Logistiek Nederland (JLN), Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.