Nieuws

Vion laat herstel zien

Voedingsmiddelenproducent Vion Food Group is in 2010 gestart met de realisatie van haar meerjarenstrategie, waarin partnerschap met de klant centraal staat. Het resultaat over 2010 komt uit op 80 miljoen euro. Dit is 0,9 procent van de omzet, die zich stabiliseert op 8,9 miljard.

Verbeterd

Op de exportmarkt van vlees en voeding heeft Vion haar positie weten te verbeteren. Dat geldt ook voor de positie op de Britse thuismarkt van pluimveevlees en op de Nederlandse en Duitse thuismarkt van rundvlees. De markt van varkensvlees is opnieuw zeer competitief gebleken. Kostenreductieprogramma’s blijven, naast het verder investeren in klantrelaties, noodzakelijk.

Duurzaamheid

De synergie tussen de twee kernactiviteiten food en ingredients is goed benut. Projecten op het gebied van energie- en waterbesparing, en technologie- en productieverbetering resulteerden in een verdere verduurzaming van de bedrijfsactiviteiten en daarmee onderscheidend vermogen in de markt.

Vion

Vion is een internationaal opererend foodbedrijf met twee kernactiviteiten food en ingredients. Het concern maakt hoogwaardige voedingsmiddelen voor mens en dier. VION realiseert een omzet van €8,9 miljard en telt 27.000 medewerkers. Vion is niet beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 18.000 leden. Het hoofdkantoor van Vion staat in Eindhoven (NL).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.