Uit het bedrijfsleven
De Samenwerking komt met een alternatief voor ruwvoer. Door de aanhoudende droogte van de afgelopen periode krijgen steeds meer veehouders te maken met een krap grasaanbod. Door nu al wat extra bij te voeren naast weidegras, is de hoop en verwachting nog een behoorlijke tweede snede te kunnen oogsten.

Alternatieven

Voor de hand liggende producten om bij te voeren zijn bijvoorbeeld snijmais, maar ook hooi, graaszaadhooi, luzerne, voerstro of bierborstel. Als relatief goedkoop alternatief heeft De Samenwerking twee specifieke rundveevoeders die kunnen worden ingezet bij een tekort aan ruwvoer. Deze voeders hebben een gunstige voederwaardeprijs. Het gaat om een structuurmix en een fouragekruimel. De structuurmix (per kg drogestof 1068 VEM, 85 wdve en 15 feb) is een mengsel van rustig fermenteerbare ongemalen grondstoffen, waarvan tot 3 kilogram per koe per dag kan worden gevoerd. De mix is BEX-vriendelijk.
De fouragekruimel (per kg drogestom 977 VEM, 90 wdve en 15 feb) is traag fermenteerbaar, rijk aan ruwe celstof, gekruimeld en bevat een toegevoegde pensstabilisator.

Flexibel

Doordat kleine partijen te bestellen zijn, blijft de boer flexibel in het compenseren van de grasopname. Daarnaast is er geen extra werk rondom het inkuilen, zijn er geen inkuilverliezen en is er weinig arbeid nodig voor het voerhek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.